Tesiste gerçekleştirilen işlemler sayesinde, aylık 18 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde enerji üretiliyor. Bu süreçte evsel atıklar ekonomiye kazandırılarak çevre dostu temiz enerji üretimi sağlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu tesis aracılığıyla yıllık 49 bin 582 megawatt enerji üretimi gerçekleştiriyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Çevre Mühendisi olarak görev yapan Fatih Karaçolak, ilerleyen dönemlerde Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinin evsel atıklarının da Katı Atık Transfer İstasyonları aracılığıyla tesise ulaştırılacağını duyurdu.
Karaçolak, tesisin atık yönetim süreci hakkında şunları söyledi:
"Tesise gelen atıklar önce çöp havuzunda toplanıyor, ardından organik ve inorganik olarak ayrıştırılıyor. Organik atıklar fermantasyon tanklarında biyogaza dönüştürülürken, inorganik atıklardan elde edilen geri dönüştürülebilir malzemeler geri dönüşüm merkezlerine gönderiliyor. Fermantasyon tankları ve depolama sahasından elde edilen biyogaz, elektrik üretim tesisimizde enerjiye dönüştürülüyor. Böylece atıkların doğaya verdiği zarar azaltılırken, geri dönüşüm ve enerji üretimi ile ekonomiye de katkı sağlanıyor. Alanya’nın çöpleri adeta altına dönüşüyor."
© Copyright 2025 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.