Reklam
Tarih : 2025-07-31 18:18:17

Babacan’dan komisyon değerlendirmesi

DEVA Partisi Genel Merkezinde gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklama yapan Babacan, “Bugün DEVA Partisi Genel Merkezinde çok kıymetli bir konuğumuzu ve heyetini ağırladık. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a ve değerli heyetine bu nazik ziyaretleri için çok çok teşekkür ediyorum. Bu görüşmemizde ülkemizdeki pek çok sorunu kısa kısa da olsa ele alma imkanı bulduk. Ülkemizdeki zorlaşan ekonomik şartları değerlendirdik." dedi.

PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin Meclis çatısı altında kurulan komisyonu değerlendiren Babacan, “Bu komisyonun kurulması işleyiş şekli epeydir gündemde biliyorsunuz. Meclis Başkanı siyasi partilerle görüşmeler yaptı. Komisyonla ilgili bir yapı oluştu. Hem gruplardan hem de münferit siyasi partilerden de üye talebinde bulunuldu. Biz bu sürece ilk başladığı günden itibaren ihtiyatlı iyimserlik çerçevesinde yaklaştık. O duruşumuzda da devam ediyoruz. Bir yandan Türkiye’nin kadim sorunları var. Bu sorunların çözülmesi ile ilgili eğer bir çıkış yolu bulunursa, bu da istişare ve ortak akılla olursa tabii ki arzu ederiz, destekleriz” diye konuştu.

Babacan, Türkiye Maden İşçileri Sendikasının 1 Ağustos’ta başlatacağı grevin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararla “milli güvenliği bozucu nitelikte” görülerek 60 gün süreyle ertelenmesine ilişkin,  “Buradan iktidara çağrımız bir an önce şeffaflaşsınlar, bir an önce şu geçmiş yıllara ait gerçek enflasyonu açıklasınlar ki millet bilsin, gerçek enflasyona uygun maaş artışlarında kamu işçilerine de memurlara da emeklilere de versinler, eğer bu işi kökten çözmek istiyorlarsa. Kaldı ki anayasal bir hak olan grev ne zamandan beri milli güvenlik meselesi oluyormuş? Grev anayasal bir hak… Yani işçiler haklarını grevle ararlar, başka yollarla ararlar ‘Bu milli güvenlik meselesi’ deyip de bu şekilde etiketleyip bu şekilde damgalayıp, grev kararının ertelenmesi doğru değildir. Umarız bu yanlıştan dönülür ve umarız ki bir an önce sendikalarla hükümet arasında uzlaşı sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.