Reklam
Tarih : 2026-09-02 10:42:07

Çermik’te göletler yeniden işlevsel hale getiriliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çermik’te hayvancılık ve tarımsal üretim açısından önem taşıyan göletlerde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yürütüyor.

Akçörten’de 40 bin 500 hayvanın su ihtiyacını karşılayan gölet yeniden faaliyete geçirilirken, Bircemal’de yaklaşık 8 bin hayvana ve 130 dekar tarım arazisine hizmet veren gölet de kullanıma açıldı. Örenkuyu’daki göletin ise yaklaşık 50 bin hayvan ve 250 dekar ekili alanın su ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında Örenkuyu’da atık suların gölete karışmasını önlemek amacıyla yaklaşık 200 metre uzunluğunda kanal da yapılacak. Bayat, Yaylacık, Çalıtepe ve Kuyu mahallelerindeki göletler de çalışma programına alındı.

Örenkuyu Mahallesi Muhtarı Sadık Aslan, göletin hayvancılık açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu su olmazsa hayvanlarımız susuzluktan ölür. Biz de hayvancılık yapamayız” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 47 gölet rehabilitasyon projesiyle tarımsal üretimin ve hayvancılığın desteklenmesini amaçlıyor.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.