Çin belgesellerinin gösterim etkinliği dün Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da başladı.
Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Bakan Yardımcısı ve Çin Medya Grubu (CMG) Başkanı Shen Haixiong, etkinliğin açılışına gönderdiği mesajda, Çin belgesellerinin gösterim etkinliğinin düzenlenmesinin, iki ülke liderleri arasında varılan önemli mutabakatların hayata geçirilmesine yönelik somut bir adım olduğunu belirtti.
Shen Haixiong, CMG’nin küresel yayın ağından yararlanarak Çin ve Sırbistan’ın gelişim dinamizmini ve kültürel cazibesini sergilemeye hazır olduklarını kaydetti. Shen ayrıca, yeni çağda Çin-Sırbistan kader birliğinin inşasına katkıda bulunmak için Sırbistan’ın medya kuruluşları da dahil olmak üzere tüm kesimlerinden dostlarla iş birliğini derinleştirmeye istekli olduklarını ifade etti.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in Çin’e yapacağı resmî ziyaret öncesinde düzenlenen etkinlik; CMG, Sırbistan Radyo Televizyonu, Sırbistan Kültür Bakanlığı, Sırbistan Enformasyon ve Telekomünikasyon Bakanlığı, Çin’in Belgrad Büyükelçiliği, Sırbistan’ın Beijing Büyükelçiliği ve Belgrad’daki Çin Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.