İsrail Dışişleri Bakanı Saar, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Madiyev ve beraberindeki heyeti Kudüs’teki Dışişleri Bakanlığında ağırladı.
İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Madiyev, 50’den fazla üst düzey hükümet yetkilisi ve kamu şirketi temsilcisinden oluşan ekonomik heyete başkanlık etti. İsrail'in daveti üzerine gerçekleştirilen ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki Ortak Ekonomik Komite toplantısı düzenlendi. Toplantıya Madiyev ile İsrail Bakanı Zeev Elkin eş başkanlık etti.
Ziyaret kapsamında Kazak heyetinin İsrail İnovasyon Otoritesi, İsrail Uzay Ajansı, Ulusal Yapay Zeka Direktörlüğü ve İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü temsilcilerinin yanı sıra İsrailli şirketlerle de bir araya geldiği bildirildi.
Kazakistan'ın ulusal yapay zeka programının geliştirilmesinden sorumlu olan Madiyev'in, son 10 yılda İsrail'i ziyaret eden en üst düzey Kazak yetkili olduğu belirtildi. Ziyaretin, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Saar'ın 2026 yılının ilk yarısında Kazakistan'a gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından düzenlendiği aktarıldı.
İsrail Dışişleri Bakanı Saar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın Orta Asya'da önemli bir ülke olduğunu ve İbrahim Anlaşmaları'na katıldığını belirterek İsrail ile Kazakistan arasındaki ilişkileri güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.