AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Kallas, Hindistan ile daha yakın iş birliği yönünde güçlü bir ivme bulunduğunu ve bu sürecin ilerletildiğini belirtti.
Hindistan'ın Cumhuriyet Günü kutlamalarına katılmanın bir onur olduğunu ifade eden Kallas, "Aramızdaki derinleşen bağın bir sembolü olarak, AB deniz operasyonlarımızda görev yapan Atalanta ve Aspides gemilerinden personel ilk kez geçit törenine katılıyor." dedi.
Kallas, Zirvede, AB-Hindistan Güvenlik ve Savunma Ortaklığı Anlaşmasını imzalayarak ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarını ve bu anlaşmanın, deniz güvenliği, siber güvenlik ve terörle mücadele gibi alanlarda somut sonuçlar doğuracağına değindi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.