Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2026-06-13 10:48:44

Knidos Ören Yeri’nde çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Knidos Ören Yeri’nde yürütülen çevre düzenleme ve ziyaretçi yönlendirme çalışmaları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında ören yerindeki otopark kapasitesinin artırıldığını, denizle temas eden alanlarda oluşan fiziki tahribatın giderildiğini ve ziyaretçiler için yeni gezi güzergâhlarının oluşturulduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların tarihî ve doğal dokunun korunması amacıyla gerçekleştirildiği, aynı zamanda ziyaretçi yoğunluğunun daha kontrollü şekilde yönetilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Kurul onaylı proje kapsamında yürütülen çalışmaların 2026 yılı itibarıyla tamamlandığı ve geçici kabulünün yapıldığı bildirildi.

Öte yandan, Knidos’taki arkeolojik çalışmaların, Selçuk Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı ve ekibi tarafından 2012 yılından bu yana sürdürüldüğü belirtildi.

 
  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.