İkon Menkul tarafından yayımlanan rapora göre BIST 100 endeksinin gün içinde 14.467,28 seviyesini en düşük, 14.649,12 seviyesini ise en yüksek olarak gördüğü ve günü yüzde 1,29 kayıpla tamamladığı gözlenmektedir. Pivot seviyenin 14.552,00 olduğu belirtilirken, aşağı yönlü hareketlerde 14.454,89 ve 14.370,16 seviyelerinin destek olarak izleneceği, yukarı yönlü hareketlerde ise 14.636,73 ve 14.733,84 seviyelerinin direnç olarak takip edildiği aktarıldı. Endeksin 5 günlük hareketli ortalamanın yüzde 0,76 altında, 22 günlük hareketli ortalamanın ise yüzde 3,45 üzerinde hareket ettiği; işlem hacminin ise 5 günlük ortalama hacmin yüzde 16,98 altında gerçekleştiği kaydedildi.
BIST 30 yakın vadeli endeks kontratının gün içinde 16.737,00 ile 16.991,00 seviyeleri arasında hareket ettiği ve günü yüzde 1,33 kayıpla tamamladığı ifade edildi. Pivot seviyenin 16.860,33 olduğu belirtilirken, destek seviyelerinin 16.729,67 ve 16.606,33; direnç seviyelerinin ise 16.983,67 ve 17.114,33 olarak takip edildiği aktarıldı. Kontratın 5 günlük hareketli ortalamanın yüzde 0,79 altında, 22 günlük ortalamanın ise yüzde 3,88 üzerinde hareket ettiği; işlem hacminin ise 5 günlük ortalamanın yüzde 20,04 üzerinde gerçekleştiği rapora yansıtıldı.
USD/TRY yakın vadeli kontratının gün içinde 46,68 ile 46,72 seviyeleri arasında hareket ettiği ve günü yüzde 0,05 kayıpla tamamladığı ifade edildi. Pivot seviyenin 46,69 olduğu belirtilirken, aşağı yönlü hareketlerde 46,67 ve 46,65; yukarı yönlü hareketlerde ise 46,71 ve 46,74 seviyelerinin takip edildiği kaydedildi. Kontratın 5 günlük hareketli ortalamanın yüzde 0,08 altında, 22 günlük hareketli ortalamanın ise yüzde 0,00 seviyesine yakın seyrettiği ve işlem hacminin 5 günlük ortalamanın yüzde 36,57 altında gerçekleştiği aktarıldı.
Yurt içi ekonomik gündemde BIST 100 endeksinin satıcılı bir seyirle günü tamamladığı, güne 14.649 puandan başlayan endeksin gün içinde satış baskısıyla 14.467 seviyesine kadar gerilediği ve 14.540 puandan kapanış yaptığı belirtildi. Toplam işlem hacminin 142,7 milyar TL olduğu, piyasa hacminin ise 215,8 milyar TL seviyesinde kaldığı kaydedildi.
Sektörel bazda bankacılık endeksinin (XBANK) yüzde 1,83, holding endeksinin (XHOLD) ise yüzde 0,94 gerilediği, satışların genele yayıldığı ve 392 hissenin değer kaybederken 197 hissenin yükseldiği ifade edildi. Bu görünümün özellikle bankacılık hisselerinde kâr satışlarının öne çıkması ve yatırımcıların ABD enflasyon verisi öncesinde risk azaltma eğilimiyle oluştuğu aktarıldı.
Gün içi ekonomik veri gündeminde hizmet, perakende ve inşaat sektörü güven endekslerinin takip edileceği belirtilirken, bu verilerin iç talep ve tüketim eğilimi açısından önem taşıdığı vurgulandı. Hizmet ve perakende güvenindeki görünümün özellikle gıda perakende, organize perakende, hizmet sektörü ve GYO hisselerinde seçici fiyatlamalara yol açabileceği ifade edildi. İnşaat güvenindeki değişimin ise çimento, yapı malzemeleri ve gayrimenkul hisseleri açısından izleneceği kaydedildi.
Piyasa görünümüne ilişkin olarak BIST 100’deki satış baskısına rağmen ana trendin tamamen bozulmadığı, özellikle geri çekilen banka ve sanayi hisselerinde yeniden alım isteği oluşması halinde gün içinde toparlanma eğiliminin görülebileceği ifade edildi. Ancak hızlı ve genele yayılan bir yükselişten ziyade seçici hisse bazlı hareketlerin öne çıkmasının beklendiği, bu nedenle pozisyonların kontrollü şekilde yönetilmesi gerektiği değerlendirildi ve aktarıldı.
Yurt dışı piyasalarda ise petrol fiyatlarındaki gerilemeye rağmen Fed kaynaklı faiz baskısının teknoloji hisselerinde sert satışlara yol açtığı belirtildi. Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerin artması ve İran yaptırımlarındaki geçici muafiyetin Brent petrolü 80 doların altında tutarak enerji kaynaklı enflasyon baskısını hafiflettiği, ancak Fed’e yönelik şahin beklentilerin doların güçlenmesine ve tahvil faizlerinin yüksek kalmasına neden olduğu kaydedildi.
Bu tabloyla birlikte altın fiyatlarının baskı altında kaldığı, Nasdaq ve S&P 500 endekslerinde özellikle Nvidia, Micron, SanDisk ve diğer yarı iletken hisselerinde sert satışlar görüldüğü aktarıldı. Avrupa piyasalarında da teknoloji hisselerinin zayıf seyrettiği, bu hafta açıklanacak PCE verisinin Fed’in şahin fiyatlamasını güçlendirip güçlendirmeyeceğinin yakından takip edildiği ifade edildi.
Gün içinde Doğan Holding hisselerinin 20,66 ile 21,24 seviyeleri arasında hareket ederek günü yüzde 1,88 kayıpla tamamladığı, Akbank hisselerinin 79,70 ile 81,85 aralığında işlem görerek yüzde 1,83 düşüşle kapandığı ve Çimsa hisselerinin 49,62 ile 50,60 seviyeleri arasında hareket ederek yüzde 1,52 gerilediği aktarıldı ve kaydedildi. Tüm hisselerde pivot seviyeler, destek ve direnç noktaları ile hareketli ortalamalara ilişkin detayların teknik çerçevede paylaşıldığı belirtildi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.