Reklam
Tarih : 2026-02-07 11:31:51

Sybiha: Rusya'nın enerji saldırıları hesap sorulmasını gerektirir

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Rusya'nın gece boyunca Ukrayna'nın enerji sektörünü hedef alan füze ve insansız hava aracı saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 

Yaratılan tahribata dikkat çeken Sybiha, "Rusya, Ukrayna'nın enerji sektörüne yönelik saldırılarına devam ediyor” diye konuştu.

Saldırıların hesabının sorulması gerektiğini belirten Sybiha, “Gece boyunca füzeler ve insansız hava araçları, özellikle Ukrayna'nın batısındaki enerji tesislerini hedef alarak şehirleri ve yerleşim yerlerini elektriksiz ve ısıtmasız bıraktı, acil kesintilere neden oldu ve nükleer santral ünitelerinin çalışmasını aksattı. Bu tür saldırılar hesap sorulmasını gerektirir” dedi.

Uluslararası toplumu somut adımlar atmaya çağıran Bakan Sybiha, açıklamasını  "Moskova'ya yönelik yaptırım baskısının artırılması, bu saldırıların hazırlanmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle 'Rosatom'a kısıtlamalar getirilmesi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) içinde saldırganlıktan sorumlu kişilerin hesap vermesi ve dondurucu soğuklarda sivillerin ısınma ve enerji kaynaklarına yönelik saldırıları planlayan ve gerçekleştiren suçlular için Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) tarafından ek tutuklama emirleri çıkarılması” sözleriyle tamamladı.

 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.