Reklam
Tarih : 2026-06-28 21:03:18

Trump’tan anıt ve kamu malına zarar verenlere ilişkin uyarı mesajı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD’de anıtlar, heykeller ve kamuya ait yapıların tahrip edilmesine yönelik girişimlere ilişkin açıklama yaptı.

Trump, bu tür eylemlerin “büyük ulusal değerlere saygısızlık” olduğunu belirterek, kamu malına zarar vermenin federal yasa kapsamında ağır yaptırımları bulunduğunu ifade etti.

Paylaşımda ayrıca, ABD federal hukukuna göre kamuya ait mülkün tahrip edilmesinin suç olduğu ve suçun niteliğine göre 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceği hatırlatıldı.

Açıklamada, ilgili yasal çerçeveye ilişkin bilgilere de yer verilirken, kamu mülküne zarar verilmesinin ciddi hukuki sonuçlar doğurduğu vurgulandı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.