Levazım Mahallesi Çayır Sokak'ta faaliyete geçecek merkezin açılış törenine; Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, İstanbul'un deprem riskine ve Beşiktaş'ın eski yapı stokunun yarattığı kırılganlığa dikkat çekti. Afet yönetiminin sadece müdahaleden ibaret olmadığını, risk azaltma, hazırlık ve iyileşme süreçlerini kapsayan bütünleşik bir yaklaşım gerektirdiğini belirten Şişman, "Bilimi, kamu yararını ve can güvenliğini esas alarak daha dirençli bir ilçe için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Şişman konuşmasında, geçmiş yıllarda yaşanan büyük depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları da andı.

Afet senaryolarıyla tatbikatlar yapılacak
Kesintisiz hizmet verecek şekilde tasarlanan akademide; profesyonel arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve vatandaşların katılımıyla eğitimler düzenlenecek. Tesis bünyesinde oluşturulan yığma enkaz sahasında, AFAD akreditasyon süreçlerine de uygun olarak beton delme, kırma, kaldırma ve dar alanda kurtarma çalışmaları gerçekleştirilecek.
Akademi alanında ayrıca, arama kurtarma köpeklerinin koku takibi, canlı tespiti ve kondisyon eğitimleri için özel bir K9 istasyonu kuruldu. Tesiste yer alan eğitim kulesinde ise ekiplere yüksekte çalışma, tırmanma, yaralı tahliyesi ve ip teknikleri gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek.
© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.