Reklam
Tarih : 2026-07-22 12:55:15

Çanakkale’de motosiklet denetimlerinde 14 araç trafikten men edildi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 2 bin 298 kişi ve araç sorgulandı.

Açıklamada, yaz döneminde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımının artmasıyla birlikte trafik kazalarının önlenmesi, can kayıpları ve yaralanmaların azaltılması amacıyla Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında 13-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde “Motosiklet ve Motorlu Bisikletlere Yönelik Trafik Denetimi” gerçekleştirildiği belirtildi.

Denetimlerin 20 tim ve 73 personelin katılımıyla 24 farklı noktada yapıldığı aktarılan açıklamada, 2 bin 298 kişi ve aracın sorgulandığı, 14 aracın trafikten men edildiği, 8 sürücü belgesinin ise geçici olarak geri alındığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, sürücü ve yolculara motosiklet ile motorlu bisiklet kullanırken kask ve diğer pasif güvenlik tedbirlerinin önemi konusunda bilgilendirme yapıldığı kaydedilerek, vatandaşların huzur ve güvenliği için trafik denetimlerinin mesai mefhumu gözetilmeksizin 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.