Reklam
Tarih : 2026-08-03 15:46:38

İmalat PMI yükselse de daralma bölgesinde kalmayı sürdürdü

Şirketin analizinde, PMI verisindeki sınırlı yükselişe rağmen sektörde kesintisiz bozulma eğiliminin 28'inci aya ulaştığı ifade edildi. Yeni siparişlerdeki daralmanın haziran ayına göre hız kesse de sürdüğü, firmaların zayıf talebi olumsuz piyasa koşulları, fiyat baskıları ve Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmelerle ilişkilendirdiği aktarıldı.

Değerlendirmede, üretimdeki daralmanın üst üste ikinci aya taşındığı, talep koşullarındaki zayıflık nedeniyle firmaların üretim, satın alma faaliyetleri ve stoklarını azalttığı, istihdamda da gerileme yaşandığı kaydedildi. Tedarik zincirindeki baskıların kısmen hafiflediği ancak deniz taşımacılığındaki gecikmeler nedeniyle arz yönlü risklerin devam ettiği belirtildi.

Ahlatcı Yatırım, temmuz ayı PMI verisinin imalat sanayiinde güçlü bir toparlanmadan ziyade daralma hızında sınırlı bir yavaşlamaya işaret ettiğini değerlendirdi. Analizde, önümüzdeki dönemde dış talep koşulları, jeopolitik gelişmeler ve maliyet baskılarının seyrinin sektörün yeniden büyüme bölgesine geçişinde belirleyici olacağı ifade edildi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 AZBR Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.